Make your own free website on Tripod.com


Castell de Montclús

El castell de Montclús, també conegut com a Castell dels Moros, es troba a l'esquerra del riu Tordera en un indret aparentment ensorrat, rodejat d'unes rüines d'un antic poblat ibèric i un pla d'eucaliptus. Es troba dins del terme de Sant Esteve de Palautordera, gairebé tocant en un curiós entrant del terme de Fogars de Montclús.
El castell estava preparat per la defensa en l'època medieval gràcies a l'indret on es troba. El seu origen sembla ser a finals del segle XI però no va tenir cap importància històrica fins el segle XIII quan va ser la residència dels antics senyors de les Agudes-Montseny quan varen abandonar els antics castells de les Agudes i de Miravalls.
El primer membre conegut és Oto Acutens, que serà la primera anella del llinatge dels senyors de les Agudes i que més tard tindran el cognom de Montseny i, finalment el de Montclús.
El 1275, Rimbau II de Montclús va cedir els seus béns al seu oncle Ramon de Cabrera, senyor d'Anglès i de Brunyola, que era germà de la seva mare.
El 1721 el senyor del Castell de Montclús va ser aclaparat per un capgirell de fortuna va cridar el Diable i li va vendre l'ànima a canvi que en els següents 7 anys pogués anar tirant de veta. Com que ningú no pot dir que en Llucifer (Satanàs, el Diable) no tingui paraula i la compleixi, el senyor del castell de Montclús va poder viure durant 7 anys sense passar gana.
La nit en què s'acabava el plaç, en Llucifer va trucar a la porta i la senyora l'obrí. Ella va dir-li que s'esperés una mica perqè el senyor estava fent el testament. Mentre s'esperava, la dama va tirar-li al damunt una creueta d'argent que havia posat al foc abans que arribés, i en Llucifer va sortir corrent.

Enrera

lapida.gif (6077 bytes)